Tesla heeft onlangs de honderdste Roadster afgeleverd in Zwitserland. Nergens ter wereld rijden er zoveel Tesla’s per inwoner rond. De overheidsregulering van emissievrije auto’s heeft dus duidelijk zijn werk gedaan in het Alpenland.

Vol tros heeft George Blankenship, Tesla’s vice president en voormalig Apple-bobo, pas een gloednieuwe Roadster 2.5 aan een Zwitserse architect overhandigd. Dat het land in relatief korte tijd nu al 100 volledig elektrische Roadsters kent laat zien dat veel inwoners de voordelen inzien van de subsidieregeling van de regering en tegelijkertijd is het een auto die natuurlijk geen last heeft van ijle lucht in de bergen, in tegenstelling tot auto’s met een conventionele verbrandingsmotor.

De teller van de Roadster staat nu op ruim 1.800 stuks. Veel hoger zal dit aantal niet uitkomen overigens. De auto gaat binnenkort uit productie en pas in 2013 krijgt de topless Tesla een opvolger krijgt (Tesla focust zich eerst op de Model S en de aankomende SUV).

De Roadster heeft een 288 pk sterke elektromotor aan boord en kan op één lading stroom een afstand van 395 km afleggen. Vanuit stilstand naar 96 km/u accelereren kan in 3,9 seconden en de Roadster Sport doet het nog 0,2 seconden sneller. Met de koude temperaturen zou de Tesla geen problemen moeten hebben aangezien het accupakket is beschermd tot -20 graden Celsius.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Hoeveel zijn er in Nederland? 15 Ofzo

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.