Er is een duidelijk verschil tussen de occasionvoorkeur van de man en die van de vrouw. Mannen kopen vaker stations, sedans en rijden daarnaast sportieve typen als coupés en targa’s. Van deze carrosserietypen wordt namelijk 80% van de occasions door mannen gekocht. Vrouwen geven daarentegen vaker de voorkeur aan een cabriolet of hatchback, en voornamelijk auto’s met kleine motoren.

VWE heeft geanalyseerd wat typische mannenauto’s en vrouwenauto’s zijn, door te kijken naar het aandeel mannen, respectievelijk vrouwen onder occasionkopers. De meest kenmerkende mannenauto is de BMW 5-serie Gran Turismo. Van dit forse model wordt maar liefst 93% van de occasions door mannen aangekocht. Verder wordt de mannenauto top 10 hoofdzakelijk geleid door grotere sedans en stations. Ook klassiekers, zoals de Saab 96 en Citroën CX blijken echte mannenvoertuigen te zijn.

De Nederlandse vrouwen geven de voorkeur aan kleine cabrio’s of handzame hatchbacks. De meest typerende vrouwenauto is de Nissan Micra C+C. Bijna driekwart van de occasions van dit model staat op naam van een vrouw. De enige auto in de vrouwen top 10 die boven het B-segment uitkomt, is de Audi A3 cabriolet.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

En Ferrari was toch het meest mannelijke merk?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.