Prius
De hybride van Toyota scoort goed in de praktijk.

Tijdens de Prius Eco Challenge, dat deel uitmaakte van de Toyota Hybrid Experience, noteerden de deelnemers een gemiddeld praktijkverbruik van 3,3 l/100 km. Het lage brandstofverbruik van de nieuwe Prius werd eerder aangetoond in een onderzoek van de ANWB en Natuur en Milieu naar het praktijkverbruik van auto’s. In de categorie ‘Middelgroot Benzine’ komt de Prius als de zuinigste uit de bus.

De Toyota Hybrid Experience trok 1.700 bezoekers. In totaal maakten 700 bezoekers een proefrit in een hybride Toyota, onder wie 83 de Prius Eco Challenge. Hierbij legden de deelnemers een parcours af van 12 kilometer, waarvan een deel over de snelweg en N-wegen maar ook door de bebouwde kom en over een industrieterrein. De proefrijders noteerden een gemiddeld praktijkverbruik van 3,3 l/100 km. 67% van de tijd reden ze volledig elektrisch, gelijk aan 56% van de totale afstand. De gemiddelde CO2-uitstoot was 77,1 g/km.

Een deelnemer van de Eco Challenge, Rene de Nijs, wist het laagste verbruik te noteren: 2,4 l/100 km, gelijk aan een CO2-uitstoot van 57,4 g/km. Hij ontving een tankpas ter waarde van 250 euro.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.