Fabrikanten die zeggen dat hun auto zuiniger is dan hij in werkelijkheid is, mag de staat minstens 900.000 USD betalen.

Strengere testen om een reëel brandstofverbruik te kunnen vermelden is leuk en aardig, Europa, maar de fabrikant zal er niet wakker van liggen. Ze zullen iets beter hun best moeten doen om toch als zuinigste uit de bus te komen, maar een extra drive mist. Totdat Zuid-Korea met een nieuw wetsvoorstel kwam.

Een half jaar geleden werden Hyundai en zusje Kia op hun vingers getikt voor het overdrijven van het brandstofverbruik van hun auto’s. Ruim 1 miljoen klanten, voornamelijk in de Verenigde Staten en Canada, moesten gecompenseerd worden voor hun extra brandstofkosten. Dit kon niet anders dan een reactie van thuisland Zuid-Korea uitlokken. Dit land is immers met 70 procent de grootste en meest winstgevende markt voor Hyundai en Kia.

Met de nieuwe wet zal de geaccepteerde foutmarge in de berekening van het brandstofverbruik dalen van 5 naar 3 procent. Daarnaast krijgen fabrikanten strengere richtlijnen voor deze berekening, wat het gemiddelde brandstofverbruik met 3 tot 5 procent doet dalen. Wie zich hier niet aan houdt, krijgt een boete van minstens 900.000 dollar. De maatregelen gaan in de tweede helft van dit jaar van kracht.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ha eindelijk. Als we dit nu ook invoeren in Europa (alleen in NL heeft toch geen zin :)), dan zijn we gelijk klaar.
Zou ook nog eens schelen in het begrotingstekort? De opbrengsten mogen dan in het wegennet gestopt worden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.