Mercedes GLC F-Cell Plug-In
Het aantal blijft groeien en allicht opmerkelijker, Mercedes-Benz blijkt hieraan een belangrijke bijdrage te leveren.

Een aantal maanden geleden was het nogal twijfelachtig of Mercedes-Benz ├╝berhaupt zou doorgaan met brandstofceltechnologie. Maar nu lijkt het erop dat het geloof in de brandstofcel nog niet verloren is. Samen met gasleverancier Linde en Shell investeert Mercedess in tankstations waar waterstof te verkrijgen is. De bedrijven werken daarvoor samen in de H2 Mobility joint venture.

In juni kwamen er stations bij in Wiesbaden en Frankfurt, inmiddels zijn alweer twee nieuwe stations geopend. Eentje is te vinden langs de A8 in Sindelfingen en de andere ligt langs de A8 bij Pforzheim. Sindelfingen is uiteraard de Mercedes-zetel en de plaats waar momenteel de nieuwe generatie Mercedessen met brandstofcel wordt ontwikkeld.

Nu zijn er 32 waterstoftankstations in Duitsland, maar dat aantal moet de komende jaren nog stormachtig groeien. De Duitse regering heeft daarvoor een nationaal innovatieprogramma opgezet. In 2018 zouden er in totaal 100 waterstoftankstations moeten zijn, voor 2023 wordt gestreefd naar in totaal 400 stations.

Ook het aantal snellaadstations langs de Autobahn neemt toe.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.