Tesla Supercharger in Ontario
De mijlpaal is daar, het zijn er 10.000. Dat betekent dus dat overal en nergens de Tesla aan de snellader kan worden gehangen.

De Supercharger maakt Tesla tot een uniek merk. Geen enkele autofabrikant biedt een compleet snellaadnetwerk, waarvan ook nog eens gratis gebruik valt te maken. Inmiddels zijn het er 10.000. Een magisch getal waar in allerijl naartoe is gewerkt. Begin vorig jaar waren er namelijk zo’n 5.000 snelladers.

De dichtheid is het grootst in Noord-Amerika, West-Europa, Oost-China, Zuid-Korea, Japan en Australiƫ. Dat zijn de belangrijkste markten en daar zijn de meeste Superchargers te vinden. Ook de Benelux is ruim bedeeld. Bovendien gaat de bouw onverminderd voort, in Belgiƫ en Nederland worden de aankomende tijd nog eens een stuk of twintig locaties geopend. De planning ligt niet vast, dus verwacht deze Superchargers niet onmiddellijk.

De tienduizendste Supercharger is overigens te vinden in Belleville, in de Canadese provincie Ontario. Verder mag het bekend worden verondersteld dat Tesla plannen heeft om zijn Supercharger-stations veel meer off grid te krijgen. Er wordt gewerkt met zonnepanelen en energieopslag, op die manier kunnen de hoogste laadsnelheden worden gehaald.

Gisteren maakte de fabrikant bekend dat er een grote ontslagronde aankomt. Het is dus geen eindeloze stroom positief stemmend nieuws deze dagen. (Via: @Tesla, Twitter)


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.