Renault ZOE productierecord
Heugelijk nieuws. Een getal met behoorlijk wat nullen is bereikt.

De Renault ZOE is er alweer enige tijd, sinds 2012 om het te specificeren. Geen wonder dat er aardig wat exemplaren van de fabrieksband in Flins, nabij Parijs, zijn komen rollen. Het gaat intussen om 200.000 ZOE’s.

Renaults ev heeft intussen een aardige evolutie meegemaakt. Voor Renault begon het met een tot ev gemaakte Renault Mégane sedan, de Renault Fluence ZE. Een auto die zo zijn nadelen had, de wat grote buitenmaten waren net wat te onpraktisch, aangezien het rijbereik de auto haast tot een verblijf in de stad veroordeelde. Wat dat betreft is de Renault ZOE de ideale auto. Geknipt voor de stad, behoorlijk betaalbaar zonder dat er is beknibbeld op bouwkwaliteit of op algeheel comfort. Aanvankelijk is de Renault ZOE geleverd met een accupakket van 24 kWh.

Sinds 2017 is de Renault ZOE verkrijgbaar met een accupakket van 41 kWh. Zo langzamerhand valt er niets aan te merken op de ZOE, het rijbereik komt uit op 300 à 400 kilometer en dat is gerieflijk. Het meest wezenlijk nadeel is dat de auto een tikje straf is geveerd en dat de snellaadoptie op een zeker moment is afgeschaft. Voorheen ging dat met een weinig gangbare type 2-aansluiting. Sommigen zullen het uiterlijk wat te zachtaardig vinden, maar dat is voor de kniesoren.

De recentelijk ingrijpend vernieuwde Renault ZOE in het voordeel. Die is scherper vormgegeven én heeft eindelijk een CCS-snellaadaansluiting. Optioneel weliswaar, maar daarmee wordt voldaan aan de Europese norm en is het bij iedere snellader probleemloos laden.

Kunnen we verwachten dat er de komende jaren nog een paar honderdduizend exemplaren van de ZOE worden gekentekend, of krijgt de auto het zwaar, ten overstaan van de stevig oprukkende concurrentie?


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.