Zoveel schone Mercedes Citaro bussen gaan rijden in Madrid
De Spaanse stad Madrid kiest voor schoner openbaar vervoer.

Een tussenstap naar een volledig elektrische vloot kan bijvoorbeeld een hybride bus zijn. In dit geval kiest EMT Madrid (Empresa Municipal de Transportes de Madrid) voor CNG-bussen van Mercedes. Momenteel rijden er al een paar honderd van die Mercedes-Benz Citaro NGT bussen in de Spaanse hoofdstad en dat gaan er fors meer worden.

Het komende jaar is EMT Madrid van plan het wagenpark uit te breiden naar 672 NGT bussen van Mercedes. Het initiatief begon in 2016, toen EMT Madrid een bestelling plaatste voor 82 Citaro NGT bussen. Het bedrijf was tevreden over het gebruik van de bussen en plaatst na drie jaar deze grote order.

EMT Madrid hoopt voor het einde van dit jaar de complete busvloot van lage emissie-bussen te hebben voorzien. De complete vloot van het bedrijf bestaat uit 2.000 bussen. Gezamenlijk leggen ze meer dan 90 miljoen kilometer af en vervoeren ze 425 miljoen passagiers. Het busnetwerk in de Spaanse hoofdstad omvat 3.800 kilometer.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Nu nog eens in Belgiƫ. We lopen hier hopeloos achter in dat opzicht. Als je eens op een elektrische bus hebt gezeten stap je met heel veel tegenzin nog op een diesel.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.