Toyota Mirai
Slaat de waterstofauto dan toch aan?

Met de komst van de Mirai sloeg Toyota geen gat in de markt. Mensen reageerden afstandelijk op de waterstofauto van de Japanse autofabrikant en er kwamen slechts 600 geïnteresseerden aankloppen bij het merk. Het tij lijkt gekeerd, want de eerste orders staan genoteerd.

Toyota heeft Mirai namelijk op de markt gebracht in Californië, waar op dit moment 300 mensen in het bezit zijn van de waterstofauto. Het balletje begint nu te rollen voor de Japanners, want meer dan 2000 mensen in de Amerikaanse staat hebben aangegeven de auto te willen kopen.

Het merk kan momenteel niet direct aan de vraag voldoen. Klanten staan op een wachtlijst en de eerste 1000 modellen komen binnenkort naar de VS. In januari 2015 verhoogde Toyota al de wereldwijde productiecapaciteit van de Mirai, vanwege grotere belangstelling dan de Japanners aanvankelijk dachten te krijgen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Helaas, er zijn kopers. Straks denk Toyota nog dat ze op het goede pad zijn.
De enigen die blij worden van waterstofauto’s zijn de mensen die het spul kunnen gaan verkopen. Bij batterij-auto’s zijn ze gewoon overbodig.

Shell vind dit vast ook goed nieuws, want waterstof wordt volgens mij nog steeds op basis van fossiele brandstoffen gemaakt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.