Nissan Leaf met windmolen op de achtergrond
De auto is al weer enige tijd op de markt. Hoeveel exemplaren wist Nissan op de weg te zetten?

De Nissan Leaf is wereldwijd de meest succesvolle elektrische auto. Dat is een mooie titel. De verkoopcijfers zijn navenant, in absolute aantallen is het weliswaar niet duizelingwekkend, maar voor een ev zijn de verkopen uitstekend. De Leaf (Leading, Environmentally Friendly, Affordable Family Vehicle) debuteerde in 2010, toen elektrisch rijden nog in de kinderschoenen stond.

In de loop der jaren is de auto steeds verder verbeterd, een groter accupakket heeft het rijbereik doen toenemen. Sinds 2018 wordt de tweede generatie van de Nissan Leaf geleverd, die de ronde vormen van zijn voorganger heeft verruild voor een net wat hoekigere vormgeving. De auto vertoont nu stevige overeenkomsten met de Micra en de Pulsar. De Leaf is een Nissan als alle andere. Daar is helemaal niks mis mee, wat ook blijkt uit de verkoopcijfers. Er zijn in totaal 400.000 exemplaren van de Nissan Leaf verkocht.

Van de Tesla Model S, een toch ook niet onredelijk verkopende elektrische auto, zijn er 260.000 verkocht sinds 2012. Dat de Nissan Leaf beter verkoopt is logisch, de auto is fors goedkoper. Uitgaande van de prijs zou er best een groter verschil in verkoopcijfers tussen de beide auto’s kunnen worden verwacht. Misschien gaat dat nog komen. De Nissan Leaf e+ komt eraan en die is pas echt aantrekkelijk, met dank aan een accupakket met een capaciteit van 62 kWh.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.