Nissan Leaf met berg op de achtergrond
Het gaat goed met de verkoop van de Nissan Leaf.

Een betaalbare elektrische auto, met een normale levertijd en een ruim rijbereik. Daarvan is het aanbod niet overdreven groot. De Nissan Leaf heeft het rijk niet alleen, maar kan bogen op een behoorlijk verkoopsucces. Sinds de eerste Nissan Leaf in 2010 in de verkoop ging zijn er 300.000 stuks verkocht, de nieuwe Leaf werd al 20.000 keer besteld.

Daarmee is het volgens Nissan de snelst verkopende elektrische auto in Europa. Dat is positief nieuws voor het merk. Maar de winnaarspositie kan niet eindeloos behouden blijven. Vooral van Hyundai is er concurrentie te verwachten, dat merk zet behoorlijk in op vergroening van het modelaanbod. De Hyundai Ioniq heeft ondanks een relatief klein accupakket, dat een capaciteit heeft van 30 kWh, een meer dan behoorlijk rijbereik dankzij een goede stroomlijn. Daarbij krijgen zowel de Leaf als de Ioniq naar verwachting een accupakket met een capaciteit van circa 60 kWh.

Dan wordt het pas echt interessant. Het rijbereik is altijd meer dan voldoende. Alleen het verlangen naar driefasenladen blijft, om de auto’s ook bij de gemiddelde laadpaal in een mum van tijd vol te krijgen. Verder is het afwachten hoe het middensegment van elektrische auto’s zich ontwikkelt, het kan niet meer lang duren voor er een echt ruime keuze is.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.