Nissan Leaf en Renault ZOE
De elektrische vloot van Renault-Nissan hebben gedurende de top in Parijs alle betrokken aanwezigen vervoerd.

De elektrische shuttleservice die de Alliantie Renault-Nissan tijdens de COP21 in Parijs inzette, heeft 175.000 kilometer afgelegd zonder uitstoot van CO2 en zonder een druppel brandstof te verbruiken. Het was de grootste vloot volledig elektrisch aangedreven voertuigen die ooit is ingezet voor het vervoer tijdens een internationale conferentie.

De EV’s hebben meer dan 3.300 transfers verzorgd en in totaal zo’n 8000 afgevaardigden getransporteerd tussen de hotels en de vergaderlocatie bij Bourget, ten noorden van Parijs. De Renault ZOE, de Nissan LEAF en de Nissan e-NV200 met zeven zitplaatsen zijn ingezet voor de shuttleservice. Medewerkers van Renault en Nissan zaten als vrijwillig chauffeur achter het stuur.

Om de service mogelijk te maken, heeft de Alliantie Renault-Nissan ook een netwerk van negentig laadpunten op strategische plekken ingericht. Dertien van de 27 snelladers en semi-snelladers blijven beschikbaar voor openbaar gebruik. Dat zijn er onder meer twee snelladers bij de luchthaven Charles de Gaulle, twee langs de Parijse Périphérique en een bij de luchthaven Orly.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Indien ik reken met 15KWh/100km dan zou er plots in de Franse nucleaire centrales 26GWh beschikbaar zijn geweest om CO2 neutraal rond te rijden?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.