BMW Speicherfarm
Een eclatant succes is het niet, maar die avantgardistische elektrokar is inmiddels in aardige aantallen geproduceerd.

Sinds de BMW i3 in 2013 werd geïntroduceerd zijn er 100.000 van de lopende band gerold. Dat is reden tot feest. Een aantal BMW-bonzen en Stanislaw Tillich, minister-president van de Duitse deelstad Saksen, waren aanwezig bij de fabriek in de Duitse stad Leipzig. Er werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om nog maar eens een prototype van de al eeuwig verwachte BMW i8 Roadster te laten zien. Die gaat vanaf begin volgend jaar in de verkoop.

Ook werd de BMW Battery Storage Farm in gebruik genomen. Een verzameling van gebruikte i3-batterijen die energie leveren aan de fabriek en passen in een duurzaam bedrijfsmodel. In totaal kunnen er 700 accupakketten worden gekoppeld. Nu bestaat het energepark uit 500 accupakketten. Dat zijn momenteel voor een deel nieuwe en voor een deel gebruikte exemplaren. Er zijn nog maar weinig gebruikte accupakketten beschikbaar, want zoals valt te verwachten rijden verreweg de meeste BMW i3’s nog gewoon rond.

De Battery Storage Farm is opgenomen in het stroomnet en wordt gebruikt om het netwerk te balanceren. Het energiepark is zo opgezet dat ook accupakketten van toekomstige BMW’s erin kunnen worden opgenomen.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.