Toyota Prius van de huidige generatie
Ofwel geëlektrificeerde auto’s, zoals Toyota zijn hybrides en brandstofcelauto’s aanduidt.

Het vormt een onwrikbare combinatie. Toyota en hybride. In zekere zin heeft het Japanse merk last van de wet van de remmende voorsprong. De hybrides van het merk zijn nagenoeg perfect, maar dat betekent ook dat er lange tijd weinig aandacht werd geschonken aan volledig elektrisch rijden. In plaats daarvan ging de aandacht uit naar waterstoftechnologie, wat ons de Mirai heeft opgeleverd.

Een kentering is gaande. Want ook Toyota is bezig met elektrische auto’s, waarvoor een samenwerkingsverband is opgericht. De hybrides worden ondertussen in grote aantallen verkocht.

Toyota verkocht in 2017 in totaal 1,52 miljoen hybrides en brandstofcelauto’s. Het aantal van anderhalf miljoen was het streefcijfer voor het jaar 2020. Het doel is dus behaald. Een ander streefcijfer is het verkopen van 30.000 brandstofcelauto’s in 2020. Dat wordt lastig. Van de Mirai werden er verleden jaar wereldwijd 2.700 verkocht. Van de Prius in alle gedaanten werden er 457.000 op de weg gezet. Vooral buiten Nederland. Want in eigen land is de auto bij zakelijk gebruik immers niet meer fiscaal vriendelijk.

Beeld: Toyota Prius van de huidige modelgeneratie


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.