Het gaat om een miljardenbedrag, waardoor ook een Audi steeds vaker elektrisch zal zijn.

Audi volgt het pad dat al was ingeslagen. Het mag maar amper een verrassing heten dat veel elektrische modellen op komst zijn. Meer precies zullen tussen nu en 2025 twintig volledig elektrische Audi’s worden aangeboden en ook nog eens tien plugins.

Daarmee is een behoorlijke investering gemoeid. In de ontwikkeling van elektrische aandrijflijnen en connected cars wordt een bedrag van 35 miljard euro gestoken. Daarvan is 15 miljard euro gereserveerd voor elektrificatie, 10 miljard euro voor volledig elektrische aandrijflijnen en 5 miljard euro voor plugin-hybrides. De aandrijflijn die een benzinemotor combineert met een elektromotor is dus geenszins dood.

Uiteraard wordt binnen de Volkswagen Groep, waar Audi deel van is, gezocht naar samenwerkingsvoordelen. Zo gebruikt Audi zowel het Premium Platform Electric (PPE), dat ook voor de Porsche Taycan wordt gebruikt, als de Modulaire E-Antriebs Baukasten (MEB), het platform dat aan de basis staat van de elektrificatieslag van Volkswagen.

Ook Car.Software wordt verder ontwikkeld. Nieuw ontwikkelde software die alle elektronische functies van de auto aanstuurt en ook wordt gebruikt voor autonoom rijden. Want dat is waar de meeste merken nu op inzetten, zelfrijdende auto’s. Het blijft echter afwachten tot het moment aanbreekt wanneer zonder nadenken het stuur uit handen kan worden gegeven.

Beeld: Audi e-tron Sportback


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.