Tesla Gigafactory
Het bouwen gaat voort, maar ooit zal het einde in zicht komen.

Dat het een gigantische productielocatie moet worden ligt in de naam besloten, het is dus logisch dat de Tesla Gigafactory niet in één dag wordt gebouwd. De aanloop naar de bouw van de Gigafactory werd in 2014 genomen en de werkzaamheden zijn voorlopig niet ten einde. Ook in het vorige jaar zijn er de nodige investeringen gedaan om de bouw voort te laten gaan.

In 2017 zijn er 112 nieuwe bouwvergunningen afgegeven, met een bijbehorende bouwsom van in totaal 310 miljoen euro (380 miljoen dollar). Al met al tellen de bedragen aardig op. De Gigafactory heeft tot op heden al 1,06 miljard euro (1,3 miljard dollar) gekost. Dat is een aardige bom duiten voor een fabrikant die in een financieel twijfelachtige positie verkeert.

De nieuwe vergunningen zijn vooral een uitbreiding op eerder afgegeven vergunningen. De fabriek heeft ook al een behoorlijke omvang. Er is gewerkt aan verschillende onderdelen die nodig zijn voor de autoproductie. Zoals een meetlab, een soldeeroven voor metaalverbinding, een bijgebouw voor gevaarlijke stoffen, systemen om hete vloeistoffen op te slaan en te transporteren en een koelsysteem om vloeistoffen af te koelen.

Zou het hiermee dan slechs een kwestie van tijd zijn voordat er in echt grote aantallen geproduceerd kan worden? (Via: buildzoom.com)

Beeld: Tesla Gigafactory zoals die er in de toekomst uit moet komen te zien


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.