Een behoorlijk aantal, maar of het meer zal zijn dan de concurrentie, is de grote vraag.

Lexus UX 300e

Door Toyota en luxemerk Lexus wordt in 2025 op een jaarproductie van 500.000 volledige elektrische auto’s gemikt. Niet onaanzienlijk, maar ook de concurrentie heeft ambities. Tesla wil alleen in de Duitse Gigafactory een gelijk aantal auto’s bouwen, uitsluitend voor de Europese markt. Volkswagen is er vast van overtuigd Tesla te kunnen overtreffen in productieaantallen, wat voorlopig grootspraak is.

De ev’s van Toyota zijn in de eerste plaats bedoeld voor Azië, vooral China is een belangrijke markt. Niet voor niets hebben Toyota en BYD een joint venture gevormd. Ook in Europa zullen de elektrische auto’s leverbaar worden. Eén van de eerste is de Lexus UX 300e. Er wordt nog altijd ingezet op de brandstofcel, massaproductie van Toyota’s op waterstof is aanstaande.

Als ook deels elektrische auto’s worden meegeteld, dan gaat het om indrukwekkendere hoeveelheden. In 2025 moeten door Toyota en Lexus gezamenlijk 5,5 miljoen elektrische auto’s worden geproduceerd, dat zijn dus vooral hybrides, minder talrijk zijn de auto’s met volledig elektrische aandrijving en op waterstof. (Via: aisa.nikkei.com)

Beeld: Lexus UX 300e


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.