Als de fabriek eenmaal bedrijfsklaar is en de productie daadwerkelijk in volle gang is.

Uiteraard zullen in de Tesla Gigafactory, die momenteel nabij Berlijn verrijst, auto’s worden gebouwd voor de Europese markt. Meer specifiek gaat het om de Tesla Model 3 en Model Y. De vele Nederlandse leasewagens hoeven dus niet langer van ver te worden gehaald.

Waar eerder werd gesteld dat de jaarproductie uit zou moeten komen op 500.000 auto’s, wordt nu een stuk hoger ingezet. Dat blijkt althans volgens de Duitse kwaliteitspublicatie Focus. De maximale capaciteit van de fabriek is 2 miljoen (!) auto’s per jaar.

De fabriek wordt in verschillende fases in gereedheid gebracht. Al in 2021 gaat de productie in de Duitse Gigafactory van start, het is de bedoeling dat binnen enige jaren de volledige capaciteit wordt bereikt. Om meer dan een miljoen ev’s per jaar te bouwen, moet de fabriek overigens wel groter worden dan nu is gepland.

Het behalen van de nagestreefde productieaantallen staat of valt met de beschikbaarheid van accupakketten. Tesla sluit overeenkomsten met zoveel mogelijk partijen om alle auto’s van een onmisbare batterij te kunnen voorzien.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.