i8We hebben een nieuwe mijlpaal bereikt.

Sinds deze maand rijden er in Nederland 100.000 elektrische voertuigen op de wegen. Het gaat hier om elektrische auto’s, busjes en motoren. Uit cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland blijkt dat het aantal elektrische voertuigen in ons land dit jaar met tien procent is toegenomen. De dienst checkt maandelijks de cijfers in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

Volledige elektrische voertuigen hoeven in ons land geen motorrijtuigenbelasting te betalen. Ook zijn ze vrijgesteld van BPM. Deze regeling loopt in diens huidige vorm nog tot 2020. Hoe het kabinet hierna elektrisch rijden wil stimuleren is nog niet duidelijk. Minister Henk Kamp van Economische Zaken staat niet te popelen om de subsidiekraan opnieuw open te trekken. De ANWB, Rai Vereniging en de Bovag pleiten daarentegen voor meer stimulatie vanuit de overheid om elektrisch rijden aantrekkelijk te maken.

Van de honderdduizend elektrische voertuigen is het merendeel een personenauto. Kijken we naar de aandrijflijn dan zijn de plug-in hybrides in de meerderheid. 86.162 plug-in hybrides tegenover 12.196 volledige elektrische personenauto’s.

Foto via Autojunk


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.