Zoveel elektrische BMW's zijn er inmiddels afgeleverd
De Duitse autofabrikant spreekt over een mijlpaal.

Het begon met de i3, toen de i8 en volgend jaar gaat het echt los met de BMW iX3. En dan zijn er nog een reeks plug-in hybrides uiteraard, waaronder de nieuwe 330e. Wat dat betreft staat het merk nog in de kinderschoenen op het gebied van elektromobiliteit. Toch wil het merk stilstaan bij wat het al tot dusver heeft weten te behalen.

Zo bericht het merk dat de BMW Groep wereldwijd inmiddels een half miljoen elektrische auto’s heeft weten af te leveren. Let wel: het gaat hier over zowel (plug-in) hybrides als volledig elektrische modellen.

Een half miljoen voertuigen is het beste bewijs: ons brede assortiment elektrische voertuigen voldoet precies aan de behoeften van de klant. Nu gaan we het tempo aanzienlijk opvoeren: we streven ernaar om binnen twee jaar een miljoen elektrische voertuigen op de weg te hebben. Dit is onze bijdrage aan effectieve klimaatbescherming – Oliver Zipse, topman BMW AG

De iX3 is het begin van een nieuw hoofdstuk voor elektromobiliteit binnen BMW. Daar komen later nog de iNEXt en de i4 in 2021 bij. En wat te denken van de volledig elektrische MINI? Hoewel de BMW i3 inmiddels aardig bejaard is, heeft BMW besloten toch nog door te gaan met deze elektrische auto. De i3 blijft tot en met in elk geval 2024 in productie.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.