Audi Aicon
We geven het toe, dit gaat om volledig elektrische auto’s en plugin hybrides.

Nobele doelen op het gebied van elektrische aandrijving. Dat is iets wat veel automerken deze dagen bindt. Daarbij gaat het opvallend vaak om 48v-technologie, ofwel een relatief eenvoudige ingreep om brandstof te sparen. Audi belooft dit jaar in totaal twintig nieuwe modellen. Wat daar precies onder wordt verstaan is niet geheel duidelijk, maar de elektrische Audi is op komst. Zeker ook volledig elektrische Audi’s

Hierover meldt Audi-baas Rupert Stadler het volgende: “2018 is een cruciaal jaar voor Audi met razendsnelle veranderingen, die ervoor zorgen dat we gaandeweg weer in het offensief zullen zijn. We herstructureren onze organisatie met het oog op de koers die we voor de toekomst hebben uitgezet. Bij dat alles naderen we de climax van ons grootste modellenoffensief ooit en stappen we het e-mobility tijdperk binnen met Audi e-tron.”

De Audi e-tron is de eerste volledig elektrische auto, deze e-tron wordt in augustus officieel onthuld. In 2019 volgt de e-tron Sportback en in 2020 de e-tron GT. Alle auto’s in het hogere prijssegment. Een volledig elektrische A4-achtige, appellerend aan de behoeftes van de prototype leaserijder lijken we voorlopig niet te mogen verwachten.

In 2025 moeten er jaarlijks 800.000 geëlektrificeerde modellen worden verkocht. Het is dan vooral interessant wat de verhouding wordt tussen volledig elektrische auto’s en plugin hybrides. Dat is onduidelijk.

Beeld: Audi Aicon concept


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.