Renault ev-aanbod
Het is weer die tijd van het jaar. Lijstjes worden gemaakt, prestaties gedeeld. Renault blijft niet achter en maakt graag wereldkundig dat het aardig succesvol is met elektrische auto’s.

Al sinds jaar en dag heeft Renault een breed aanbod van volledig elektrische auto’s. Met de ZOE, Kangoo ZE en Twizy heeft het merk met de losagne voor elk wat wils; een compacte auto met een aardig hoog rijbereik, een busje en een regelrechte funauto. Recentelijk is daar nog de Renault Master ZE aan toegevoegd. Een grote bus die ingezet wordt voor pakketbezorging. Voorheen was er ook een elektrische M├ęgane sedan, de Fluence ZE. Die auto is nu uitsluitend nog in het buitenland te koop.

De Renault ZOE is nog altijd een van de meest populaire elektrische auto’s in Europa. Sinds 2012 zijn er van die auto ongeveer 120.000 stuks verkocht. Nederland telt momenteel 3.500 ZOE’s, tot en met november 2018 zijn er in ons land 934 exemplaren op kenteken gezet. De ZOE is een verkooptopper die in zijn nadagen aan populariteit wint. Hetgeen mede te danken is aan het accupakket van 41 kWh, waarmee de actieradius van 300 kilometer wordt behaald.

Maar dan de totale verkopen. Tot op heden zijn er door Renault 200.000 elektrische auto’s verkocht. Een mooi resultaat, waar alleen maar groei in zit. Zeker als er nog een paar nieuwe modellen op de markt worden gebracht, of als het rijbereik verder toeneemt. (Via: twitter.com)

Mijlpaal van Renault

Openingsfoto: elektrisch modelaanbod van Renault, vlnr Master ZE, Kangoo ZE, ZOE, Twizy


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.