Tesla Model 3
De firma noteert aardige groeicijfers. Zoals viel te verwachten.

Iedereen die ook maar enigszins voorstander is van elektrisch rijden, of gewoon op zoek is naar een snelle auto, is haast vanzelfsprekend Tesla-fan. Waarbij het helpt dat de auto’s in veel landen aardig gesubsidieerd worden. Vooral de Tesla Model 3 wordt al een tijdlang gezien als gamechanger op de ev-markt en kan dat ook echt worden als die auto ooit een normale levertijd zal kennen.

Ondanks donkere wolken die zich soms boven de firma samen lijken te pakken en een duizelingwekkende hoeveelheid geld die er nog altijd in het merk moet worden gestoken, groeit Tesla stug door. In het afgelopen kwartaal werden de meeste Tesla’s ooit geproduceerd. Dat komt neer op 24.728 exemplaren van de Tesla Model S en Model X en 9.766 stuks van de Tesla Model 3. Dat zijn in totaal 34.494 auto’s. Een groei van liefst 40 procent in vergelijking met het kwartaal ervoor.

Van de Tesla Model 3 worden er per week nog altijd geen 5.000 geproduceerd, zoals de bedoeling is. Het getal is al bijgesteld naar 2.500 Model 3’s per week, de werkelijke productie blijft steken op 2.000 stuks per week. In het derde kwartaal moet de productie eindelijk up to speed zijn. De beloofde weekproductie van 5.000 Model 3’s moet zorgen voor ene optimale balans van een hoog volume, goede totaalinkomsten en een sterke en positieve cashflow. Elon Musk gaat zich er hoogstpersoonlijk mee bemoeien, zo blijkt uit DIT artikel op Autoblog.

Gaat Tesla dan toch richting de zwarte cijfers, of is er sprake van koppig optimisme? Feit is dat Tesla nog altijd een zeer kleine speler op de automarkt is met deze productiecijfers.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.