Zijn de auto’s van ’s werelds bekendste ev-bouwer het gedroomde succes?

Met de Tesla Model S en Model X is het sinds een paar jaar een aflopende zaak. Vanzelfsprekend is de Tesla Model 3 een ijzersterke aanbieding en dan moet de levering van crossover Tesla Model Y nog op gang komen.

Hoe ziet het er in cijfers uit? In het eerste kwartaal van 2021 zijn 2.020 stuks van de Model S en X geleverd. Voor de Tesla Model 3 en Y komt het aantal geleverde exemplaren uit op 182.780, terwijl er 180.338 zijn geproduceerd.

Toch is het een ijzersterk duo, de Tesla Model S en Model X. Het prestatieniveau ligt onverminderd hoog, zowel voor wat betreft de acceleratietijd, als de laadsnelheid, als het rijbereik. De auto’s zijn pas vernieuwd, aan het einde van het jaar worden de verbeterde versies verwacht wat onvermijdelijk leidt tot hogere verkoopcijfers. Aanvankelijk wordt een Long Range en een Plaid aangeboden. De laatste is de snelle met drie elektromotoren, de vervanger van de Performance. Ook komt er een Tesla Model S Plaid Plus, met een haast onaards prestatieniveau. Die auto wordt ver in 2022 verwacht. De aandrijflijn lijkt overeen te komen met de langverwachte Tesla Roadster.

Voor wat betreft de aantallen in Nederland. Voor de Tesla Model 3 is 2019 het topjaar, toen zijn er in krap drie maanden 30.266 stuks gekentekend, in 2020 komt het totaal uit op 8.304 en dit jaar hebben 392 exemplaren een kenteken gekregen.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

@redactie
klop dit wel, lijkt me sterk….. “komt het aantal geleverde exemplaren uit op 182.780, terwijl er 180.338 zijn geproduceerd”

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.