Zoveel auto's hebben EV-rijders
Bij de (zeer) dure merken wordt vaak opgeschept dat de gemiddelde klant wel een X aantal auto’s heeft. Hoe zit dat eigenlijk met EV’s?

CleanTechnica heeft uitgeplozen of eigenaren van (semi-)elektrische auto’s meer of minder auto’s hebben dan huishoudens waar louter een of meerdere auto’s met een verbrandingsmotor op de oprit staan. Daarvoor onderzocht de websites gegevens van meer dan 2.000 EV-rijders in 28 verschillende landen.

Hierbij werd de groep in drieën opgesplitst in Tesla-rijders, EV-rijders en PHEV-rijders en uiteraard werden de gegevens ook per land uitgesplitst. Over het algemeen hadden Noord-Amerikaanse (Canada + VS) eigenaren van een stekkerauto meer auto’s dan hun Europese collega’s.

23-19% van de Europeanen in het onderzoek had één auto, tegen 11-17% van de Noord Amerikanen. 15-25% van de Europeanen had drie auto’s of meer tegen 39-48% van de Noord Amerikanen. Toch geldt voor beide continenten dat de meeste stekkeraars twee auto’s op de oprit hadden staan.

Een en ander is voor wat betreft Europese eigenaren van een stekkerauto vrij gemakkelijk te verklaren. PHEV’s en EV’s zijn vaak een stukje duurder (in de lease) en zullen dus eerder worden gereden door mensen die hoger zijn opgeleid en/of een beter betaalde baan hebben. Bij hen is de kans een stukje groter dat ze zich meer auto’s per huishouden kunnen permitteren.

Foto via Autojunk


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.