Een Tesla met zonnecellen, wordt dat de nieuwe standaard?

Tesla Model 3

Mondjesmaat wordt geĆ«xperimenteerd met auto’s die voor de voortbeweging ten dele vertrouwen op zonne-energie. De oude, vertrouwde en tegelijkertijd aardig futuristisch ogende Toyota Prius is er met een Solar Roof. De nieuwe Hyundai Sonata heeft zonnepanelen in het dak. Verder zijn er twee merken gespecialiseerd in zonnewagens, het veelbelovende Sono aan de onderkant van de markt en het Nederlandse Lightyear dat een indrukwekkende limousine wil bouwen.

Is het uiteindelijk Tesla dat zal zorgen voor de ommekeer, door een nieuwe standaard te zetten en veel auto’s met zonnecellen aan te bieden? Waarschijnlijk zijn zonnecellen bij de Tesla Cybertruck optioneel verkrijgbaar, het is een begin.

Goed zou het zijn wanneer ook op volumemodellen zonnecellen beschikbaar komen. De gemiddelde Tesla heeft een aanzienlijk accupakket dat menigeen nauwelijks tot het uiterste benut. Juist dan is zonne-energie erg zinvol. Wanneer steeds als de zon schijnt, doorlopend een kleine hoeveelheid energie wordt opgewekt die terugvloeit naar het accupakket, zal minder vaak te hoeven worden opgeladen. Zeker wanneer incidenteel een lange rit wordt gemaakt, is dit erg gunstig.

Nu eerst afwachten hoe dit in de praktijk uitpakt bij de lompe, hoekige, ontzagwekkende Tesla Cybertruck en hoe het is gesteld met de levensvatbaarheid van auto’s op zonne-energie. (Via: electrek.co)

Beeld: Tesla Model 3


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.