Zelf heeft Mazda nog geen plannen om een elektrische variant van de lichtgewicht roadster te maken. Dus wie een volledig elektrische MX-5 wil bezitten is aangewezen op bedrijven als EV Works. Zij bieden ombouw-kitjes aan die een stuk goedkoper zijn dan de prijs van die andere elektrische roadster uit de VS.

Het Amerikaanse EV Works heeft voor de eerste generatie MX-5 een complete elektro-set klaarliggen. Volgens het bedrijf kan erna de ombouw een afstand van 90 miles, of 144 km, worden afgelegd als er voor een wisselstroom-motor wordt gekozen. Deze kan ook remenergie terugwinnen, vandaar dat de range groter is dan bij gelijkstroom-motoren die ze voorheen toepasten. Meer info op evmiata.com

EV Miata

De topsnelheid is afhankelijk van het type accu dat men kiest, maar concrete cijfers worden er niet gegeven. De ophanging van de kleine Japanner hoeft niet te worden aangepast en de handeling van de auto zal weinig veranderen. Wel meldt EV Works dat de auto “iets zwaarder” kan aanvoelen.

Voor omgerekend 15.000 dollar is de complete kit te bestellen. Het enige dat men zelf dient toe te voegen is een MX-5, veel vrij tijd en natuurlijk technische kennis.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.