Toyota
Toyota importeur Louwman & Parqui B.V. heeft op het bedrijfspand in Raamsdonksveer zonnepanelen geplaatst met een totale oppervlakte van 2.700 vierkante meter.

Mede hierdoor opereert de importeur van Toyota en Lexus in Nederland volledig op schone, duurzame energie.

De zonnepanelen op het dak van de importeur kunnen jaarlijks circa 450.000 kWh (kilowattuur) duurzame energie leveren. Ervan uitgaande dat een huishouden jaarlijks een energieverbruik van 3.000 kWh gemiddeld kent, betekent dit schone energie voor 150 huishoudens. De importeur van onder andere 15 hybride modellen maakte al gebruik van groene stroom via een energieleverancier.

Dat de Nederlandse Toyota importeur volledig op schone energie functioneert, sluit aan op de doelstelling van Toyota Motor Corporation die een bedrijfsvoering nastreeft waarbij de impact op het milieu zoveel mogelijk wordt afgebouwd. De milieudoelstellingen van het Toyota concern liggen vast in ‘Toyota Environmental Challenge 2050’. Een van de hierin opgenomen lange termijn doelstellingen is om de CO2 emissies van de modellen in 2050 met 90% gereduceerd te hebben ten opzichte van 1990. Ook richt Toyota zich op de ontwikkeling van fabrieken zonder emissies, recycling van materialen en het ondersteunen van projecten gericht de conservering van de natuur.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.