Nissan Motor Parts Amsterdam
Het gaat ditmaal niet over een zonnedak in een auto, de benijdenswaardige auto-accessoire zijn van enkele decennia geleden. Nee, Nissan gaat heel veel zonnepannelen leggen op het dak van de importeursvestiging in Amsterdam.

Daar is een heuse crowdfundingsactie voor op poten gezet. Het gaat namelijk niet om zomaar een paar zonnepanelen. Er zullen in totaal maar liefst 8.911 panelen worden geplaatst op het Nissan Motor Parts Center in het Amsterdamse havengebied. Daarmee wordt per jaar 2,7 miljoen kilowattuur aan stroom opgewekt. Dat is genoeg voor 900 huishoudens. Subsidies en een financering van 3,2 miljoen euro door het duurzaamheidsfonds van de Gemeente Amsterdam en de ASN-bank hebben er mede aan bijgedragen dat dit zonnedak een buitengewoon interessante investering was.

Deelnemers krijgen 15 jaar lang rendement, gebaseerd op de hoeveelheid opgewekte stroom en de geldende energieprijzen. Deze beloftes van Nissan hebben ervoor gezorgd dat de benodigde 500.000 euro in twee dagen werd opgehaald. Er waren in totaal 20.000 zonnedelen beschikbaar, voor € 25 per stuk. Het lijkt er dus op dat er gerust meer van dit soort acties mogen komen. Ook omdat niemand wezenlijk bezwaar kan hebben tegen zonne-energie.

Beeld: Het pand van Nissan Motor Parts in Amsterdam


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.