Rivian R1T
De ene auto kan de andere opladen, iets dat altijd van pas kan komen.

Rivian heeft grote plannen en gaat auto’s bouwen die in ieder geval de Amerikaanse markt moeten veroveren. Het merk komt met een suv en een pickup truck, respectievelijk de R1S en R1T. Forse auto’s met een hoog motorvermogen en een aanzienlijk rijbereik. Zorgvuldig vormgegeven, onverzettelijkheid wordt gepaard aan een zekere chic. Herkenbaar, met dank aan de staande verlichtingseenheden. Voldoende luxe ook, want het gaat wel om auto’s waarvoor minstens $ 70.000 (€ 62.000) moet worden neergeteld.

Gelukkig is Rivian wel van plan om actieradiusstress zoveel mogelijk weg te nemen. Met een ev met een kleiner accupakket dient iedere rit zorgvuldig te worden gepland, maar in deze klasse is dat sowieso niet nodig vanwege de grote accupakketten. De maximale capaciteit bedraagt liefst 180 kWh, wat resulteert in een rijbereik van meer dan 400 mijl (644 kilometer). En hoewel de auto’s niet direct de indruk wekken, is er wel degelijk veel zorg besteed aan de aerodynamica en vermindering van de rolweerstand.

Verder is het mogelijk om met de ene Rivian de andere op te laden, vehicle to vehicle charging. De Sono Sion kan dat ook. Zeker in noodgevallen kan het handig zijn om de stekker in een andere ev te steken en die dienst te laten doen als mobiele laadzuil. De R1T lijkt verder de beschikking te krijgen over een hulpaccupakket, een verwijderbaar accupakket dat in de laadruimte van de R1T kan worden geplaatst als er eens een grotere afstand overbrugd moet worden. (Via: thedrive.com)

Beeld: Rivian R1T


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.