Interieur van de Porsche Taycan
Daags voor de onthulling van de elektro-Porsche krijgen we het interieur alvast te zien. Aanleiding voor twijfel is er niet, zoals mocht worden verwacht is de Taycan een echte.

Een elektrische Porsche is ook gewoon een Porsche, zelfs bij de sportwagenbouwer wordt elektrisch rijden de gewoonste zaak van de wereld. De eerste is de Porsche Taycan, na lange jaren van wachten zijn we nu aan de vooravond van de introductie aanbeland. Dat betekent dat we al erg veel weten over de auto. Zo kan worden beschikt over muziekdienst Apple Music en is bekend dat het goed gesteld is met het uithoudingsvermogen.

Na eerdere speculaties is nu het interieur in zijn definitieve vorm wereldkundig gemaakt. Er is gestreefd naar een uiterlijk dat clean en minimalistisch is. Dat lijkt vrij behoorlijk te zijn gelukt. Het schermoppervlak is uiteraard aanzienlijk, dat lijkt haast verplicht te zijn bij iedere nieuwe auto in het hogere segment. Het instrumentenpaneel meet 16,8 inch. Ontsierende schakelaars zijn er niet, die zijn waar mogelijk achterwege gelaten. Zoals dat ook het geval is bij het grote voorbeeld. Ter bevordering van de gezelligheid is er sfeerverlichting.

Optioneel is er een tweede scherm voor de passagier, zodat die ook enige instellingen kan doen. Verder kan er worden gewerkt met spraakcommando’s, roep “Hey Porsche” en de Taycan luistert aandachtig naar wat de bedoeling is.

Naar wens is er een vegan interieur, dat betekent dat er geen leer wordt gebruikt, maar Race-Tex microfiber dat deels gemaakt is van gerecycled polyester.

Middenconsole van de Porsche Taycan


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.