stiltstaand beeld van de FF91
Een Faraday Future FF91 blijkt erg snel een heuvel op te kunnen rijden. En dat met een auto die nog altijd in de bèta-fase verkeert.

Afgelopen weekend was de beruchte Pikes Peak-heuvelklim. Daar hebben we inmiddels ook beelden bij. Een Faraday Future FF91 werd er in volle vaart omhooggejaagd. Het behoeft weinig uitleg dat een elektrische auto zeer geschikt is voor een heuvelklim. Schakelen is overbodig en het vermogen is altijd volop aanwezig.

De auto werd bestuurd door Robin Shute, de principal engineer van het merk. Hij reed de afstand van 19,99 km in 11:25,083 minuten, bij een totale stijging van 1439 meter. Dat is genoeg voor een record in de klasse van elektrische auto’s bedoeld voor serieproductie. Het is een verbetering van meer dan 20 seconden van het oude record, dat werd behaald met een zwaar gemodificeerde Tesla Model S. Die auto had een gestript interieur en een kleiner accupakket.

De Faraday Future FF91 die meedeed aan de heuvelklim verkeert nog in de bèta-fase. De deelname aan een dergelijke race is ideaal middel om de auto op de proef te stellen en te ondervinden waar de limieten liggen. Een heuvelklim-op-tempo ligt natuurlijk ver bezijden het leven van alledag.

My goal was to push the FF 91 beyond what we thought she could do. We were able to identify key battery pack relay and system seal issues that will directly result in improvements in the production process. That’s what makes this a successful event for Faraday Future.

Zo vertelt Shute. (Die eerste zin laat zich niet echt lekker vertalen, dus we laten ‘m in het Engels staan)

Of de testauto van Faraday Future ooit nog een productieauto wordt, blijft evenwel de vraag. Financieel staat het bedrijf er allesbehalve goed voor.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.