Zoek de verschillen. De auto is op subtiele wijze aangepast en daardoor net wat beter geworden.

De Tesla Model 3 is een onverminderd succes, een grote lieveling onder zakelijke rijders. Om de auto voldoende interessant te houden en omdat het nu eenmaal gebruik is bij Tesla, is deze ev vernieuwd. Verwacht geen grote ingrepen, het is een spel van fijnzinnigheden.

Er is een elektrisch bediende achterklep, de vormgeving van de middenconsole is veranderd en de wielontwerpen zijn gewijzigd. Bovendien zijn de chroomaccenten aan de buitenzijde in het vervolg zwart. Wordt gekozen voor een Tesla Model 3 in de kleur zwart, dan is het exterieur daadwerkelijk geheel zwart.

Belangrijker is dat winst is geboekt als het op rijbereik aankomt, zonder nieuwe accutechniek toe te passen of te zorgen voor meer opslagcapaciteit. De Tesla Model 3 Standard Range Plus komt voortaan 430 kilometer ver, met dank aan een accupakket met een opslagcapaciteit van 50 kWh. De prijs van die uitvoering bedraagt € 48.980. De twee andere uitvoeringen hebben een accupakket met een opslagcapaciteit van 75 kWh. Voor de Tesla Model 3 Long Range wordt een rijbereik van 580 kilometer opgegeven, terwijl de Performance-uitvoering goed is voor 567 kilometer. Voor de Long Range wordt een bedrag van € 58.980 gevraagd, terwijl de Performance € 64.580 kost.

Voor degenen met oog voor detail en een onbedwingbare behoefte om modelgeneratie 2021 bewust waar te nemen: de Aero-velgen zijn vernieuwd zonder dat het erg opvalt, de Performance-versie staat op nieuwe 20″ Überturbine-velgen.

De Autopilot, waarmee de auto op termijn zelfrijdend wordt, kost € 7.500.

Beeld: Tesla Model 3 Performance, in zwart uitgevoerd


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.