Porsche Taycan
De eindfase van de ontwikkeling is aangebroken. Het zal niet lang meer duren voordat de productieversie wordt onthuld en we na jaren van wachten eindelijk echt weten hoe de auto eruit komt te zien.

Tot die tijd moeten we ons zien te vermaken met foto’s van een licht gecamoufleerde Porsche Taycan. Porsche is momenteel bezig met het testen van voorserie-exemplaren in winterse omstandigheden. Daardoor zal het rijbereik wel wat afnemen, maar daar zou het ook bij moeten blijven. Want het is uiteraard de bedoeling dat de auto in alle omstandigheden gewoon valt te gebruiken en niet aan kou ten onder gaat.

De tests worden uitgevoerd met zwarte exemplaren, een kleur die de lijnvoering aardig weet te verhullen. Alles wat de auto het meest kenmerkt is spaarzaam bedekt met camouflagemateriaal, de bumpers en verlichting gaat het dan om. De remschijven zijn onheus groot voor een elektrische auto. Nepuitlaatsierstukken laten de argeloze toeschouwer in de waan dat hier heus een ronkende Porsche voorbij komt. Het ontbreken van enige vorm van geluid zou niettemin een sterkte hint moeten zijn dat dit niet zomaar een Porsche is.

Het Taycan Forum brengt ons het beeld, de geïnteresseerde kan HIER een behoorlijke fotoreeks terugvinden. De Porsche Taycan moet aan het einde van dit jaar in productie gaan, dan weten we ook of dit een serieuze concurrent van de Tesla Model S wordt.

Porsche Taycan combo


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik vind de C-stijl en de overloop naar de kofferbak iets weg hebben van de Dodge Avenger.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.