Renault Kangoo Maxi Z.E
Het Noorse postbedrijf Posten wil maximaal bijdragen aan een schoner milieu. Dit doen ze onder andere door elektrische voertuigen in te zetten.

Het Scandinavische bedrijf beschikt momenteel over een vloot van 900 elektrische voertuigen. Binnenkort wordt het duurzame wagenpark verder uitgebreid. Het postbedrijf heeft namelijk 240 elektrische Renault Kangoo’s Maxi Z.E. besteld.

De busjes hebben een maximale range van 170 kilometer. In de praktijk schommelt het bereik van de Renault echter tussen de 80 en de 125 km. Posten zal dan ook de postauto vooral gaan inzetten in stedelijk gebied, voor kortere ritjes.

Het doel van het Noorse bedrijf is om tegen 2020 de CO2-uitstoot met 40% te verlagen. Noorwegen is een populair land als het gaat om elektrische auto’s. Het land heeft ambities om in 2025 alleen nog maar 100% emissieloze voertuigen op de wegen te laten rijden.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ambitieus, zeker gezien het vaak koude weer waardoor de batterij capaciteit sterk afneemt.

Meer dan een kwart van alle nieuw verkochte auto’s in Noorwegen is een EV. De Noren hebben er inmiddels dus al heel veel ervaring mee en weten heel goed wat ze doen. Bovendien hoeft een postautootje, zeker in urbane gebieden, geen grote afstanden af te leggen. In dat verband is het idioot dat er voor het ophalen en bezorgen van post en pakketjes in urbane gebieden nog steeds bijna uitsluitend auto’s op dinosaurussap gebruikt worden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.