LC500h
Lexus toonde het prachtige LC 500 concept recent in Tokio. In Genève zien we het model weer terug, maar dit keer in een hybride-jasje. De Japanse autofabrikant heeft vandaag bekend gemaakt wat voor moois er onder de motorkap schuilt.

Lexus kiest voor een 3.5 liter grote zescilinder die hulp zal krijgen van een elektromotor. De V6 is goed voor 300 pk en 348 Nm. De elektromotor voorziet de Japanner van nog eens 61 pk. Dit zorgt voor een gecombineerd vermogen van 360 pk. Helaas heeft Lexus geen verbruikscijfers bekend gemaakt. Wel rept de autofabrikant over een nieuwe ‘Multi Stage Hybrid Systeem’. Een platform dat speciaal ontwikkeld is door Lexus voor sportauto’s die beschikken over een hybride aandrijflijn. De LC 500h zal het eerste model zijn met deze techniek.

De hybride zal een automaat krijgen met slechts vier verzetten. Exacte prestaties houdt Lexus nog even geheim, maar een 0-100 km/u moet volgens de Japanners gedaan zijn in minder dan vijf seconden. De rest van de specs en technische info zal Lexus op 1 maart prijsgeven in Genève.

UPDATE: meer over de vier verzetten op autoblog.nl.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Bizar dat Toyota / Lexus geen elektrische auto heeft. De Model S verkoopt in de USA veel beter dan de lexus LS:

http://www.learnbonds.com/126291/tesla-motors-inc-tsla-model-s-dominates-premium-car-market/

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.