Audi
De Duitse autofabrikant springt in op de actualiteiten.

Audi breidt in China de samenwerkingen met FAW verder uit. Het automerk en het concern gaan zich samen inzetten om zo snel mogelijk elektrische auto’s naar de Chinese markt te brengen. De verkopen van Audi in het Aziatische land gaan voortreffelijk en dus ziet het automerk uit Ingolstadt potentie.

De komende vijf jaar wil Audi vijf E-tron modellen in China lanceren. Al deze modellen zullen in het Aziatische land worden geproduceerd. Welke modellen van Audi een groene kuur krijgen is niet bekendgemaakt. Audi-topman Ditmar Voggenreiter zegt dat China momenteel dé markt is op het gebied van elektrische mobiliteit. De autofabrikant hoopt dat tegen 2030 zo’n 40 procent van de verkopen een elektrische auto zal zijn.

De eerste volledige elektrische productieauto van Audi is een SUV en zal in België van de band rollen. De samenwerking tussen Audi en FAW betreft een tienjarenplan met doelen voor 21 strategische gebieden die de twee partijen samen hebben uitgekozen. Het gaat bij deze deal zowel om plug-in hybride als volledige elektrische auto’s.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.