Hoe vlot het met de synergie tussen de beide autogrootmachten?

Ford en Volkswagen werken samen aan de ontwikkeling van elektrische auto’s. Vanzelfsprekend levert dat schaalvoordelen op, maar hoe intensief wordt de techniek gedeeld? Het blijkt werk in uitvoering te zijn, een strategie die niet in beton wordt gegoten.

Stuart Rowley, de Europese manager van Ford, doet hierover een boekje open. Ten overstaan van Autocar laat Rowley weten dat Ford zijn leidende positie niet graag wil afstaan. Zowel met de Mach E als met de F150 Lightning wordt een leidende positie ingenomen. Tegelijk een logische stellingname en een gezonde dosis bluf vanuit de topman bezien, maar op beide auto’s valt daadwerkelijk weinig af te dingen en vooral de pickup kan in de Verenigde Staten een enorm succes worden.

Hoe wordt er dan wel samengewerkt met Volkwagen? Er komt een model onder de Ford Mach E, een kleinere suv. Die wordt in 2023 verwacht. Deze ev komt op Volkswagens MEB-platform te staan. Ook wordt de ontwikkeling van een nieuw busje, de volgende generatie van Transit en Transporter, gezamenlijk aangepakt. Hierin neemt Ford de leiding. Nu al is er een elektrische uitvoering van de Ford Transit.

Erkend wordt dat enorme investeringen worden gedaan om de elektrische auto’s te ontwikkelen. De vraag van de markt is groot, dus het zal zich uitbetalen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.