Opladen
eViolin, de Nederlandse vereniging van operators en service providers verantwoordelijk voor toegang tot publieke laadinfrastructuur, gaat gebruik maken van het Europese roaming platform e-Clearing.net.

Tijdens de tweede “Combined Energy” NL-NRW conferentie, tekenen beide partijen een Letter of intent en worden de benodigde stappen genomen om de netwerken met elkaar te verbinden. Johannes Remmel, Minister voor Klimaat bescherming, Milieu, Landbouw, en Consumenten bescherming Consumer van Noordrein Westfalen en de Nederlandse minister van Economische Zaken, Henk Kamp ondersteunen dit initiatief.

Het roaming-platform e-clearing.net en het Nederlandse roaming network eViolin gaan samenwerken op het gebied van elektrische mobiliteit. Met het doel om operators en providers van eViolin toegang te geven tot het e-clearing.net system en op deze manier Europese interoperabiliteit verder te brengen. Deze stap betekent een verbetering van interoperabiliteit tussen laadinfrastructuur, en heeft een kostenverlagend effect voor de EV rijder.

De EV rijder zal op meer plaatsen kunnen laden met dezelfde pas of mobiele app en krijgt meer en beter informatie over locatie, beschikbaarheid en kosten van laden. Met deze samenwerking tussen ontstaat een van de grootste laad roaming netwerken in de wereld, waar vooral EV rijders profijt van zullen hebben. Door deze Nederlands-Duitse samenwerking krijgen Nederlandse partijen toegang tot bij e-Clearing.net aangesloten laadoperators en service providers en krijgen die partijen toegang tot het Nederlandse network van laadpalen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.