BMW i8 Roadster
De Beierse autofabrikant zoekt de samenwerking met Northvolt en Umicore. Vooral ook om de talloze accupakketten te zijner tijd een tweede leven te geven.

Want accupakketten bewijzen hun nut in elektrische auto’s en plugin hybrides, maar dit blijft niet eindeloos duren. Door BMW wordt er nagedacht over de gehele cyclus, van het begin tot na het einde van de reguliere levensduur in een auto. Dit is nadrukkelijk een Europees project, van BMW, Northvolt en Umicore.

Northvolt poogt de productieketen van accupakketten te verduurzamen. Terwijl Umicore bezig is met het materiaal dat gebruikt wordt voor het accupakket. Er moet voor worden gezorgd dat er zo min mogelijk ruwe grondstoffen nodig zijn. Juist omdat dergelijke producten vaak onder allesbehalve frisse omstandigheden worden gewonnen. Umicore wil zoveel mogelijk hergebruiken en is ook al bezig met recycling van lithium ion-accupakketten.

BMW produceert zijn accupakketten op een aantal locaties en heeft daarbij veel aandacht voor de schaalbaarheid. De accupakketten moeten gebruikt kunnen worden in auto’s van alle mogelijke formaten, met verschillende aandrijflijnen. In een eigen Battery Competence Centre wordt ook zonder oponthoud gewerkt aan betere accupakketten.

Beeld: BMW i8 Roadster


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.