Snappcar
Het online platform waar je als particulier je auto kunt delen met iemand anders bestaat vandaag precies 5 jaar.

Met meer dan 200.000 deelnemers in Nederland, Denemarken en Zweden kijkt SnappCar vooruit naar de komende vijf jaar waarin het in deelnemer-aantal minimaal wil vertienvoudigen. Daarnaast maakte het bedrijf de balans op van de impact die door de community is gemaakt in de afgelopen vijf jaar op ecologisch, economisch en sociaal niveau. Het autodeelplatform viert z’n verjaardag deze week met diverse events voor scale ups en social enterprises in Utrecht, de stad waar het bedrijf vijf jaar geleden onder de vleugels van Utrecht Inc. van start ging.

SnappCar is het op één na grootste autodeelplatform in Europa en het derde wereldwijd. Op weg naar een Europa waar miljoenen mensen hun auto delen, moeten er de komende vijf jaar opnieuw grote stappen worden gezet, aldus het bedrijf. Zo willen ze in 2021 minimaal twee miljoen deelnemers hebben. Daartoe zet het bedrijf vooral in op slimme technologie om autodelen nog makkelijker en laagdrempeliger te maken, zowel voor de autobezitters als voor de huurders.

In de afgelopen vijf jaar heeft de SnappCar community hierdoor in totaal 47.500 ton CO2 aan uitstoot bespaard. Daarnaast werd er € 6.1 miljoen verdiend door verhuurders en € 3.5 miljoen bespaard door huurders. Voor 55% van de autobezitters en 35% van de huurders is het sociale contact met mensen een van de belangrijkste redenen om een auto te delen. Bijna 1 op de 20 deelnemers van SnappCar start zelfs met een eigen deelinitiatief.

Het bedrijf organiseert komende week twee events in de Jaarbeurs Utrecht. Op woensdag draait het tijdens ‘Celebrating Grownups’ om het adresseren van het ecosysteem voor startups én scale ups. Donderdag gaat SnappCar, samen met collega ‘social enterprises’ en SnappCar deelnemers in gesprek over sociaal ondernemen tijdens het event ‘Driven by Purpose’. De aanwezigen kunnen meedoen aan workshops en luisteren naar keynote speakers als Alexander Klöpping (Blendle) en Maurits Groen (WakaWaka).


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.