Hoeveel elektrische auto’s worden er binnen Europa verkocht en is de Tesla Model 3 de koploper of gaat de eer toch naar een andere auto?

In absolute aantallen lijkt het wellicht heel wat, relatief gezien valt het mee. De hoeveelheid elektrische auto’s die in heel Europa wordt verkocht. Het marktaandeel van volledig elektrische auto’s bedraagt dit jaar 4,3 %, tot en met de maand juni. Wordt gekeken naar alle auto’s met een stekker, dus zowel plugin-hybrides als volledig elektrische auto, dan komt het marktaandeel tot en met juni uit op 7,9 %. We zijn nog een aardig eind verwijderd van het moment waarop slechts nieuwe auto’s met nuluitstoot worden verkocht.

Na een tijd van relatief lage productiecijfers, beginnen de leveringen weer aan te trekken. Welke auto’s het beste verkopen? De Renault ZOE neemt de leiding, dit jaar zijn er 36.056 stuks geleverd van die auto. De Tesla Model 3 is nummer twee met 33.164 exemplaren. Daarop volgt wellicht wat verrassend de Volkswagen e-Golf met 17.639 eenheden, terwijl Audi 13.538 e-trons heeft geleverd. Klaarblijkelijk is de levering van de Peugeot e-208 heel behoorlijk op gang gekomen, want die auto staat op positie vijf met 13.266 geleverde exemplaren. De Nissan Leaf en Hyundai Kona Electric staan op positie zes en zeven, met respectievelijk 12.925 en 11.527 stuks. De top tien wordt gecompleteerd door de Kia e-Niro, BMW i3 en VW e-Up, met achtereenvolgens 8.495, 8.477 en 7.428 geleverde auto’s.

Het is overduidelijk het (hogere) middensegment dat de meeste populariteit geniet. Met de Audi e-tron als uitzondering. (Via: cleantechnica.com)


Meer lezen over: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.