Er is onderzoek gedaan naar wat Nederlanders vinden van deelauto’s. De uitkomst kan je verbazen.

Het begint steeds gewoner te worden. Ik heb het over deelauto’s. Zeker als je in de stad woont is het hebben van een eigen auto geen noodzaak, maar eerder vervelend. Multiscope heeft met de Smart Car Monitor uitgebreid onderzoek gedaan naar wat Nederlanders vinden van deelauto’s.

Aan het onderzoek deden 6.057 respondenten van 18 jaar mee. Daaruit blijkt dat ze het gebruik van een deelauto met hoge rapportcijfers beoordelen. Van vijf grote aanbieders van deelauto’s krijgt MyWheels met een 8,1 de beste beoordeling. Andere aanbieders die goed scoren zijn Greenwheels (7,7), SnappCar (7,6), ConnectCar (7,6) en Stapp.in (7,3).

Een reden om te kiezen voor een deelauto is minder gedoe. Zo hoef je je bij een deelauto niet druk te maken over onderhoud of keuringen en hoef je de auto ook niet zelf schoon te maken. Uit het onderzoek komt naar voren dat 24% een deelauto overweegt vanwege de positieve impact op het milieu. 23% zou een deelauto gebruiken vanwege de kostenbesparing. Het zijn met name jongeren en hoogopgeleiden die interesse hebben in het gebruiken van een deelauto. Andere redenen om voor een deelauto te kiezen zijn meer ruimte en het rijden in diverse auto’s.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.