Nissan Leaf
Bijna vijf jaar nadat de Nissan Leaf voet aan Europese grond zette, is het tijd om de balans op te maken: hoe betrouwbaar is de Leaf een zijn accupakket in het bijzonder?

Nissan heeft al meer dan 165.000 Leafs verkocht en daarmee is het de meest succesvolle elektrische auto ooit. De teller in Europa staat op ruim 35.000 exemplaar en daar komen er dagelijks nog bij. Voor het eerst geeft Nissan data vrij over de levensduur van het accupakket.

In het persbericht haalt Nissan nog even wat critici aan die in 2010 zouden hebben gezegd dat accu’s elke drie jaar vervangen moeten worden en dat er al na één jaar gebruik een flinke daling in de accucapaciteit zou plaatsvinden. Niks van dat alles, aldus Nissan! In totaal is slechts bij 0,01 procent van de Europese Leafs het accupakket vervangen. Dat zijn drie (!) hele accu’s… Volgens Nissan is de Leaf dan ook betrouwbaarder dan de gemiddelde personenauto met een benzine- of dieselmotor. Eerder gaf Nissan klanten al extra garantie op hun accupakket.

Robert Llewellyn, presentator van het Engelse programma ‘Fully Charged’ gaat in onderstaande video onder andere op bezoek bij de dame die de Nissan Leaf kocht die werd getest in een aflevering van Top Gear. Hoewel de drie heren van de BBC hun vraagtekens zetten bij de levensduur van de accu’s, blijkt de betreffende Leaf na ruim vier jaar nog altijd vrolijk zijn rondjes te rijden.

Na vijf jaar beginnen we zo rustig aan uit te kijken naar een volledig nieuwe Nissan Leaf. Deze krijgt bovenal een accupakket met een grotere capaciteit, waardoor een range van tenminste 320 kilometer tot de mogelijkheden moet behoren.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.