Green Team Twente
Prima resultaten voor de Nederlanders. Vooral in de waterstofklasse worden er hoge ogen gegooid.

De Shell Eco-marathon is een terugkerende strijd in spaarzaamheid. De deelnemende teams dienen zo min fossiele brandstof, waterstof of stroom te gebruiken. Dat levert aerodynamische, lichtgewicht auto’s op. Aan de Europese editie van de Eco-marathon doen 140 teams mee uit 28 landen. De acht Nederlandse teams zijn vooral sterk als het om waterstof gaat.

Klassewinnaar in de categorie UrbanConcept is Green Team Twente, van de Universiteit Twente. Op 1m³ waterstof kwam deze zelf ontwikkelde auto liefst 242 kilometer ver, dat is althans het gemiddelde verbruik. Op het Drivers’ World Championship, waaraan de beste teams uit Azië, Amerika en Europa deelnemen, is de winst behaald door Green Team Twente.

Team HAN Automotive deed het exact even goed als vorig jaar en werd derde in de UrbanConcept-categorie, de Technische Universiteit Delft werd derde in de Prototypecategorie.

Zou dit alles een bijdrage leveren aan het zuiniger en efficiënter worden van de gemiddelde, gewone personenwagen?

Beeld: Geen Team Twente


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

1M3 waterstof, bij welke druk dan?

Welke druk erbij hoort valt niet onmiddellijk terug te vinden. De genoemde waarde betreft in ieder geval het gemiddelde verbruik, dat wordt nu vermeld in het artikel.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.