LEAF
De nieuwe Leaf is sinds kort verkrijgbaar. Hoe doet de Japanner het?

Met de lancering van de nieuwe Leaf is het interessant om de Europese verkoopcijfers er eens bij te pakken. Het oude model is niet meer en in plaats daarvan heeft Nissan van de Leaf een aantrekkelijke, volwassen elektrische auto gemaakt.

Die keuze is niet onverdienstelijk geweest. De elektrische auto wordt sinds kort in ons continent geleverd en in de maand februari scoorde de Japanner aardige cijfers. Nissan mocht 1.540 Europese verkopen noteren voor de Leaf. Daarmee doet de EV mee met de top, zoals de BMW i3 (1.598 verkopen) en de Volkswagen e-Golf (1.481 verkopen). Hij gaat zelfs de Hyundai Ioniq Electric (679 verkopen) voorbij.

781 exemplaren van de Leaf gingen naar Noorwegen. 306 naar Frankrijk, 150 naar Nederland en 120 naar het Verenigd Koninkrijk. De cijfers voor maart zien er nog rooskleuriger uit. De verwachting is dat de elektrische auto records gaat breken. Alleen al voor Noorwegen werden in maart meer dan 2.000 exemplaren van de Leaf geleverd. Daarnaast heeft Nissan duizenden orders genoteerd staan.

Koploper van elektrische verkopen voor februari is de Renault Zoe. De Franse autofabrikant geeft de concurrentie het nakijken, want ze wisten 2.439 exemplaren van de hatchback te verkopen in Europa. (via Cleantechnica)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.