Hyperloop pusher pod
Er werd in volle vaart een kar doorheen gejaagd; de Tesla/SpaceX Hyperloop pusher pod.

Deze dagen heeft Elon Musk veel aandacht voor de Hyperloop, hij is vastberaden om er een succes van te maken. Dat doet Musk onder andere door het aanjagen van studententeams, uit een bericht op Instagram blijkt zoiets vrij letterlijk te kunnen.

Om de door studenten ontwikkelde voertuigen voor de Hyperloop op gang te krijgen is er een Tesla/SpaceX Hyperloop pusher pod ontwikkeld en daar zit serieus vaart in. Op een testbaan werd er een maximumsnelheid behaald van 324 km/u! Met een paar aanpassingen moet het mogelijk zijn om 500 km/u te halen, oftewel de helft van de snelheid van het geluid.

Hyperloop WARR pod run to 201 mph (324 km/h) in 0.8 mile near vacuum tube

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

Het design van deze pod – ook bekend als de WARR Hyperloop – is ontworpen door een team van 30 studenten van de Technische Universiteit van Munchen. De WARR Hyperloop pod wordt aangedreven door een elektrische 50 kW motor, is gemaakt van carbon en weegt slechts 80 kilo.

Voor Musk zelf is het behalen van deze duizelingwekkende snelheden met een pusher pod hetzelfde als racen met een sleepboot. Pusher pod laat zich overigens lastig vertalen, suggesties zijn welkom in de reacties.

In Nederland wordt in Delft gewerkt aan een hyperloop.

Met dank aan Sjoerd voor de tip!


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.