De elektrische Ford Mustang Mach-E geeft zeer nauwkeurig de resterende actieradius weer. Het werkt als volgt.

Zo nauwkeurig is de actieradius van een Ford Mustang Mach-E

Met een elektrische auto is het belangrijk om in de gaten te houden hoeveel kilometers je nog kunt afleggen. Het is immers van belang dat je op tijd bij een laadpaal weet te komen. De Ford Mustang Mach-E helpt je een handje op weg.

Ford heeft de Mustang Mach-E uitgerust met Intelligent Range. Dit systeem kan nauwkeurig berekenen wat de resterende actieradius is. De voorspelling wordt gedaan op basis van gegevens uit de cloud. Het systeem berekent bijvoorbeeld hoeveel energie er nodig is voor een toekomstige rit. Het accusysteem van de auto meldt hoeveel energie er beschikbaar is, terwijl de aandrijvingsmodule bijhoudt hoeveel energie er wordt verbruikt. Warmer of kouder weer kan invloed hebben op de actieradius, dus daar houdt Intelligent Range ook rekening mee. De geschatte actieradius wordt voortdurend bijgewerkt. Dit resulteert in een nauwkeurige resterende actieradius.

actieradius van een Ford Mustang Mach-E

Natuurlijk blijft het een schatting. Heb jij een uitdagende weg voor je en besluit je wat sportiever te rijden dan kan het hard gaan met de actieradius. Het systeem kan immers niet voorspellen dat jij opeens besluit sportief te gaan rijden. Het is wel zo dat er meteen een nieuwe berekening komt op basis van je rijgedrag. Zo weet je alsnog wat de resterende actieradius van de Ford Mustang Mach-E gaat zijn.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.