Zo makkelijk gaat de bagageklep van een Model X open
Hoewel je zou verwachten dat een moderne (en dure) auto op z’n minst goed beveiligd is, blijkt het bij de Model X een koud kunstje om de bagageklep van buiten open te maken.

De elektrische SUV heeft vlak onder de voorbumper namelijk een ingebouwde mogelijkheid om de klep van buitenaf open te maken in geval van nood. Overigens is dat niet uniek, want de Model S is uitgerust met de zelfde techniek maar dan achter het voorwiel.

Beide auto’s zijn uitgerust met een dergelijk systeem zodat hulpverleners in geval van nood de hoge spanning van de auto te halen om te voorkomen dat er (nog meer) ongelukken gebeuren. Formule 1-auto’s van nu zijn vanwege hun hybride aandrijflijnen met dezelfde technieken uitgerust.

Verder is er voor eigenaren van een Model S of Model X niet direct reden tot paniek, want zodra de auto op deze manier wordt opengemaakt zal het alarm afgaan. Onderstaande video legt ongeveer vanaf 10:00 min uit hoe het allemaal werkt. Het taalgebruik is hier en daar NSFW, wees gewaarschuwd.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Bizar.

@pomoek: waarom?

Het alarm gaat af. Je kan een raam van een willekeurige auto intikken en spullen jatten terwijl je het alarm negeert. Net als hier. Dus waarom is dit bizar?

@fijnkonijn: Welkom in de echte wereld.

Wanneer jij bij een auto staat waarvan het alarm afgaat, en een ruit aan diggelen, is dit zeer verdacht.

Een auto leeghalen waarvan zonder braakschade en geopende klep is onopvallend.

Gewoon waardeloos beveiligd door Tesla.

@melkkoe: En iemand die voor een Model X bukt en aan de bumper aan het prutsen is, is niet verdacht? Seriously…

Ach koetje. Er zijn zoveel manieren om auto’s te openen met weinig tot geen braakschade. Een ruit intikken, wat ik slechts als voorbeeld gebruikte, is zo primitief en onnodig. Dat doet de buurt-junk, niet de profi.

Denk nou ff na. Ruitje tik (om maar bij m’n voorbeeld te blijven) -> rinkeldekinkel -> alarm gaat af -> Je grijpt in de auto en rent weg.
Dan de X. Pruts pruts aan de bumper, alarm gaat af. Je opent de klep, graai graai en rent weg.

Serious, wat is het effektieve verschil? Qua “tijd nodig” en “alarm trekt aandacht” is het allemaal het zelfde.

Als het alarm niet was afgegaan, was ik het met je eens. Maar dit, nee dit is lood om oud ijzer.

@fijnkonijn: bij een ingetikt ruitje moet je wegrennen. Bij een autoalarm niet. Je gooit de klep dicht en loopt rustig weg. Vrijwel niemand zal dit verdacht vinden

@fijnkonijn: wat melkoe zegt. Het zal best dat je op diverse manieren spullen uit een auto kan halen. Maar waarom maak je een systeem om een kofferbak open te maken? Hoe nodig is dat?

@pomoek: “Maar waarom maak je een systeem om een kofferbak open te maken? Hoe nodig is dat?”

Dat staat letterlijk in de 2e alinea van het artikel…

Het is een bekend fenomeen dat hele volkstammen slechts de eerste zinnen van een artikel lezen en dat als basis voor hun uitgesproken mening gebruiken. Goede journalisten weten dat ook en zorgen dat de belangrijkste informatie daarom in die eerste paar zinnen staat.

@pomoek: het is overigens geen kofferbak (die zit achter) maar een extra opslagruimte. Wordt zelden gebruikt. Ik heb er mijn reservewiel in liggen. OMG ze jatten m’n reservewiel… Men maakt zich weer druk om niets. Teslarijders zullen zo niet reageren. Die denken “ja und?”.

@fijnkonijn: veel andere zullen wel waardevolle spullen achterin hebben liggen, of vinden het wel vervelend om zonder reservewiel te rijden.

Buiten dat is het opvallend dat je jezelf alleen druk maakt wanneer het een Tesla betreft. De rest van de wereld laat je koud. Toevallig aandelen in deze firma?

@fijnkonijn: Bedankt. Ik snap je punt. Bedankt voor je adviezen. Ik had overigens de 2e alinea gelezen. Ik blijf bij mijn mening. Auto’s, kofferbakken en extra bergruimte zijn niet voor niets afsluitbaar. Zodat je spullen in je auto kan leggen zonder dat ze direct worden gejat. Iets afsluitbaar maken is volkomen zinloos als je vervolgens een systeem maakt om de auto in een handomdraai open te kunnen maken. Dat er iets moet zijn om de stroom er af te halen snap ik. Maar doe dat dan op een andere manier. Je hangt ook geen touwtje uit de voordeur zodat de brandweer snel je huis in kan bij noodgevallen. Of wel?

Dit is bij veel meer auto’s zo, ivm elektronische sloten is het vaak nodig zo’n touwtje te hebben om bij de accu te komen ala deze leeg is. Ik weet dat het bij alle porsches ook zo is. Zowel voor als achter, lampje er uit en hopla, klep open trekken.

@max93: is ok zo. Is bij heel veel auto’s zo. Ze hebben allemaal hun truuks. Laatst op TV in CH een kerel van een afsleepdienst die een Panamera in 9 seconden open maakte, zonder dat het alarm af ging.

Maar het is Tesla, dus is het een INSANE SECURITY PROBLEM OMG WE ARE ALL GONNA DIE !!!!!

zucht…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.