Ford
In Europa hebben alle fabrieken van de autofabrikant de status ‘Zero Waste-to-Landfill’ bereikt.

Ten opzichte van 2011 is de hoeveelheid weggegooid afval uit de jaarproductie van 1,2 miljoen auto’s met 6.000 ton afgenomen. Dit komt overeen met de hoeveelheid afval die jaarlijks wordt geproduceerd door een plaats met 12.500 inwoners. Een van de maatregelen om de hoeveelheid weggegooid afval tot nul te reduceren is het samenpersen van onder andere olierestanten uit de motorfabriek in het Britse Dagenham zodat de olie opnieuw in het productieproces kan worden gebruikt. In de fabriek in Valencia heeft Ford pionierswerk verricht bij de productie van alternatieve brandstoffen uit niet- herbruikbaar afval.

De fabrieken in Europa die nu de status hebben gekregen zijn Valencia en Craiova. Eerder werd dit resultaat al bereikt door de fabrieken in Bordeaux te Frankrijk, Bridgend en Dagenham te Verenigd Koninkrijk, en Keulen en Saarlouis te Duitsland. Het merk heeft onlangs zijn 2016 Sustainability Report gepubliceerd , waarin andere internationale prestaties op het gebied van duurzame fabricage, duurzaamheid in de leveranciersketen, kwaliteit en veiligheid worden vermeld.

Vorig jaar heeft Ford Europa binnen het Ford Production System een nieuw Energy Management Operating System ge├»mplementeerd. Dit systeem stelt teams in staat om de vraag te beheren en energie- en verwarmingssystemen op afstand te bedienen, met een effici├źnter energiegebruik als resultaat. Dit heeft ertoe geleid dat het energieverbruik met 25 procent is verminderd ten opzichte van 2011, wat overeenkomt met een jaarlijkse besparing van 800 gigawatt uur. In de periode 2013-2015 heeft de autofabrikant wereldwijd ook het waterverbruik per geproduceerde auto verminderd, van 4,04 m3 tot 3,81 m3, en de kooldioxide-uitstoot per geproduceerde auto teruggedrongen, van 0,78 ton tot 0,72 ton.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.